littleBits workshop a Hátsó Kapuban 13-15 éveseknek: építs működő holdjárót!

Izgalmas kihívással folytatódnak littleBits foglalkozásaink, az esztergagép, a lemezjátszó és a céllövölde után most megint önjáró autót építünk. Ezúttal nem Nagykovácsiban, hanem a Budapest belvárosában, a Hátsó Kapuban. A cél, hogy a holdjárónk guruljon, és úgy kanyarodjon, ahogy mi szeretnénk. A januári holdjáróépítés képeit itt nézheted meg.

IDŐPONT

2016. február 14-én 14:00-15:30-ig 13-15 éveseknek   JELENTKEZEM!

HELYSZÍN

Hátsó Kapu, Budapest, Dohány utca 13.

A FOGLALKOZÁS ÁRA

A kedvezményes early bird jegy február 6-ig 2000 forint, február 7-től a teljes árú jegy 4000 forint.
 

Hogy mi az a littleBits?

A littleBits egy színes modulokból álló áramkörkészlet, mára több mint 2000 iskolában és makerspace-ben használják oktatásra, prototípusépítésre. Alapegységei apró motorok, szenzorok, programozható számítógépek, csengők, lámpák, amelyek mágnesesen kapcsolódnak egymáshoz, és érdekes, izgalmas találmányokat, játékokat vagy éppen használati tárgyakat lehet belőle építeni. A littleBits játék és tanulás egyszerre - szokták a Legóhoz is hasonlítani -, egy olyan készségfejlesztő, amiben felnőttek és gyerekek is örömüket lelik. A littleBits alkalmak pedagógiai értéke, hogy a résztvevők olyan élményeket kapnak, amelyek további kísérletezésre, alkotásra ösztönzik őket. Ráébrednek, hogy a körülöttük lévő tárgyak nem is annyira bonyolultak, megérthetők és átalakíthatók.

littleBitsről itt tudhatsz meg többet, vagy olvasd el az Index tesztjét és a vs.hu véleményét!

Magyarországon először

A Nagykovácsiban alakuló alkotópedagógiai központ 2015 tavaszán vált hivatalos littleBits Chapterré, Magyarországon elsőként, és egy nyári kötetlen bemutatkozás után szeptembertől indította el a littleBitsre épülő képzéseit, amelyek folyamatosan új és új oldalát mutatják be a színes áramköröknek.
 

KONTAKT

Ha még többre vagy kíváncsi, írj nekünk!
hello_KUKAC_makerspace.hu

Vagy hívj minket!
06 20 321 0249

Esemény típus: 
Szakkör
Esemény korosztály: 
Gyerek
Dátum: 
2016. február 14.