Új technológiák a makerspace-ben: tanulj velünk varrni!

  • Közzétéve: 2016. július 14.
  • Szerző: makerspace.hu

A 3D nyomtatók, az új lézervágó és a famegmunkáló eszközök mellett digitális varrógépekkel és egy hímzőgéppel is felszerelkeztünk, így most végre meghirdethetjuk az első varrós workshopjainkat. Az első alkalmon az alapokkal ismerkedünk, miközben egy otthonról hozott ruhadarabot dobhat fel mindenki a saját elképzelése szerint, a másodikon saját pólót készítünk és dekorálunk. A workshopokat Merényi Zita divat- és textiltervező művész, design és vizuálisművészet tanár tartja, aki az OpenUp női ruhamárka egyik alapító tagja, valamint a Magyar Formatervezési Díjat nyert Provo-CUT innovatív textil-technológia kitalálója és a MOME doktori iskolájának hallgatója.

 

TANULJ VELÜNK VARRNI, ÉS ÚJÍTSD FEL A RUHÁD!

A maximum 6 fős workshop célja, hogy a résztvevők feldobhassanak egy-egy ruhadarabot, és közben elsajátítsák a gépi varrás alapjait. Az anyagmanipulációkon túl a digitális hímzéssel is ismerkedünk. Ha van egy szép ruhád, de kicsit unalmas, vagy turkáltál egy eszméletlen darabot, de egy aprócska frissítés ráférne, hogy hordani tudd, akkor hozd el, és megcsináljuk! Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod. 

Ha kérdésed vagy konkrét elképzelésed van, írj nekünk a hello_KUKAC_makerspace.hu mailcímre, hogy kicsit elő tudjunk készülni az igényekre!

IDŐPONT

Augusztus 14-én 14:00-16:00 óráig  JELENTKEZEM!

A FOGLALKOZÁS ÁRA

1000 forint, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

VARRJUNK EGYÜTT: PÓLÓKÉSZÍTÉS ÉS DIGITÁLIS HÍMZÉS

Munkára fogjuk a makerspace.hu varrógépeit és digitális hímzőgépét, és kiszabjuk a saját pólónkat, aztán megvarrjuk, kidíszítjük, kihímezzük. Ha akadnak otthon olyan anyagmaradékok vagy egyéb díszítőelemek, amiket szívesen felhasználnál, azokat is hozhatod, de egyébként minden szükséges anyagot biztosítunk. 

Ha kérdésed vagy konkrét elképzelésed van, írj nekünk a hello_KUKAC_makerspace.hu mailcímre, hogy kicsit elő tudjunk készülni az igényekre!

IDŐPONT

Szeptember 10-én 10:00-13:00 óráig  JELENTKEZEM!

A FOGLALKOZÁS ÁRA

A kedvezményes early bird jegy augusztus 10-ig 2000 forint, augusztus 11-től a teljes árú jegy 4000 forint. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

HELYSZÍN

A nagykovácsi kastély alkotóműhelye, Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B

Mivel elkezdődött mellettünk a Teleki-Tisza-kastély felújítása, mostantól máshogy lehet megközelíteni a nagykovácsi makerspace-t. A Kossuth Lajos utca 2. helyett a Kolozsvár utca 2./B felőli hátsó bejáraton lehet bejutni hozzánk. Gyalogosan a Kastély közön át, autóval az Úttörő utcán keresztül lehet megközelíteni a Kolozsvár utcai hátsó bejáratot, ahol parkolni is tudtok. Innen a térképen pirossal jelölt épülethez kell eljutni.

KONTAKT

Ha még többre vagy kíváncsi, írj nekünk!
hello_KUKAC_makerspace.hu

Vagy hívj minket!
06 20 321 0249